Vaknieuws nieuws & meer
artikel Over leerlingen

Profielwerkstuk? Inspireer jouw leerlingen!

02/02/2021 1m

Heb jij leerlingen die hun profielwerk schrijven binnen het vak geschiedenis? Op dit kaartje vind je materiaal waarmee je leerlingen kunt inspireren en hen op weg kunt helpen.

Rijksmuseum Junior Fellowship

Het Rijksmuseum organiseert het Rijksmuseum Junior Fellowship. Leerlingen worden uitgedaagd een profielwerkstuk te schrijven met een link naar het Rijksmuseum. Leerlingen die meedoen, maken kans op een vijfdaags traineeship, achter de schermen bij het Rijksmuseum. En de beste drie werkstukken? De makers daarvan verdienen een studiebeurs van € 1500 per persoon. Als dat geen motivatie is om mee te doen… Deel deze video over het Fellowship, met onderwerp-inspiratie binnen en buiten geschiedenis, met jouw leerlingen (en collega’s).

Handige links voor het schrijven van een PWS

Het Rijksmuseum biedt leerlingen, naast het fellowship, ook handvatten om te starten met hun PWS. Dit zijn handige linkjes om te delen met jouw leerlingen.

  • Het museum maakte in samenwerking met experts masterclasses vol tips en tricks over hoe leerlingen tot jouw PWS-onderwerp kunt komen. Onderaan de pagina vind je de masterclasses.

  • In een 4-delige podcastserie gaan finalisten van het Rijksmuseum Junior Fellowship in gesprek met conservatoren van het museum. Door te luisteren, ontdek je waar zij hun PWS over schreven.

  • Scholieren.com hostte een Q&A over profielwerkstukken. De winnaar van het Fellowship was aanwezig. Op Scholieren.com vinden leerlingen nog veel meer handige informatie over het schrijven van een profielwerkstuk.

Examenbundel voor een werkstuk over geschiedenis

Leerlingen die hun profielwerkstuk over geschiedenis schrijven, kun je wijzen op Examenbundel.nl . Hier vinden leerlingen handige basisinfo om een ingang te vinden voor hun onderwerp.

Heb jij nog meer tips?

Deel deze dan vooral met ons, via onze social media kanalen of via de “heb jij een inspirerende toevoeging?” knop op Thiemo. Zo help je andere docenten en leerlingen op weg naar een succesvol profielwerkstuk.

Deel met je collega’s
deel via Microsoft Teams