Quizlet woordenlijst
opdracht

Quizlet woordenlijst

420

Ben je een leraar? Meld je aan en ontdek meer mogelijkheden.

Aanmelden
  • Speaking, vocabulary

  • Quizlet, communication, retrieval

  • A2

  • Spel

  • Klassikaal

  • 15 minuten

Met Quizlet woordenlijsten geef je leerlingen de mogelijkheid om woordjes op verschillende manieren te leren. In deze woordenlijst vind je de woorden uit Unit 1. Maak een gratis docentenaccount aan en speel het Quizlet Live spel in je les: gegarandeerd succes!

Een keer anders spelen? Lees de actieve werkvormen hieronder voor direct toepasbare variatie voor je les.

Leerdoel

  • Je woordenschat bestaat uit eenvoudige uitdrukkingen en kleine groepen van woorden die je uit je hoofd geleerd hebt en waarmee je beperkte informatie overbrengt in eenvoudige, alledaagse en vertrouwde situaties.

Actieve werkvormen

Lestip 1: Quizlet Live, but better

Maak de Quizlet live games nog uitdagender door leerlingen in hetzelfde team met de ruggen naar elkaar toe te zetten. Dit zorgt ervoor dat ze meer met elkaar moeten communiceren en samenwerken. Is het te veel werk om de stoelen met de ruggen naar elkaar toe te draaien? Laat dan de leerlingen op hun eigen plek zitten en de antwoorden naar elkaar roepen. Let op! Dit gaat wel voor een hoop kabaal zorgen.

Lestip 2: Don’t say …

Open de flashcards op je computer, maar projecteer ze niet op het digibord. Haal steeds één leerling naar voren. Die leerling omschrijft aan de klas het woord op de flashcard, maar mag NIET het woord zelf noemen. De klas probeert te raden om welk woord het gaat.

Lestip 3: Don’t say …. Extreme!

Motiveer leerlingen door er een wedstrijdje van te maken. Maak teams van leerlingen met elk een teamcaptain die naar voren komt om woorden te omschrijven. Welk team raadt de meeste woorden in 1 minuut?