Padlet: Online brainstormen!
artikel

Padlet: Online brainstormen!

496
  • Delen
  • deel via Microsoft
    Teams

Padlet is één van de wat meer geavanceerde, gratis tools. Met Padlet kun je heel makkelijk samen brainstormen op verschillende manieren. In kolommen, alles door elkaar, in een rooster; noem maar op. In Padlet kun je zowel tekst, als afbeeldingen, video's, links en documenten opnemen, waardoor het een ideale plek is om ideeën samen te voegen. Daarnaast zijn er ook verschillende manieren om punten te geven aan antwoorden, om zo gelijk op het beste idee te stemmen. Je kunt maximaal 8 gratis Padlets tegelijk hebben op een account.Wil je een kort filmpje zien over wat je met Padlet kunt? Klik hier!

Actieve werkvormen

Lestip 1: Time to brainstorm!

Of het nou voor een klassenuitje is of over een nieuw onderwerp dat je in de les gaat behandelen; brainstormen kan altijd erg interessant zijn. Plaats een onderwerp en deel je Padlet via een link met je leerlingen. Als je bang bent dat leerlingen negatieve dingen posten, kun je ze ook laten inloggen voordat ze kunnen reageren. Na het brainstormen kun je in Padlet ook een 'stemoptie' toevoegen, waardoor reacties een aantal sterren, punten of hartjes kunnen krijgen. Welke reactie krijgt de meeste stemmen?

Lestip 2: Embed it!

Maak je je eigen sites of ontwerp je je eigen leeromgevingen? Padlet is een tool die ook heel makkelijk te embedden is op een website. Op deze manier kunnen de leerlingen snel een reactie achterlaten na een filmpje of na het lezen van een tekst.

Lestip 3: Feedback

Tijdens presentaties of andere opdrachten kun je leerlingen ook feedback voor elkaar laten schrijven in een Padlet. Maak simpelweg een kolom aan met de naam van de leerlingen die bijvoorbeeld presenteren, en laat de feedback eronder schrijven. Let hierbij wel op dat de leerlingen geen onaardige dingen over elkaar schrijven.