Vaknieuws nieuws & meer
artikel Over lesgeven

Lesstarter - De Oprah Winfrey

06/08/2020 5m

Er zit iets onder je stoel! Dat is spannend. Oprah Winfrey maakte hier een sport van door bijvoorbeeld autosleutels onder elke stoel van haar publiek te stoppen. Dat kan ook wel met een geschat vermogen van 2,9 miljard dollar. Hoe doe je ‘De Oprah Winfrey’ dan met een docentensalaris?

Verberg onder één van de stoelen van de leerlingen een boodschap eventueel gecombineerd met een cadeautje. Geef de opdracht aan de leerlingen om te ontdekken bij wie de boodschap onder de stoel zit. De les is begonnen als de gelukkige leerling de boodschap voorleest aan de klas.

Oprah krijgt het gevoel van ‘weggeven’ naar eigen zeggen vooral wanneer ze de lunch heeft overgeslagen. Lunch dan ook regelmatig, anders kost deze lesopening je een vermogen!

Deze lestip is afkomstig uit het boek Een goed begin is het halve werk. Dit boek is bedoeld voor alle docenten in het voortgezet onderwijs (VO). Het is geschreven door Frank Gaarthuis (docent economie en teamleider in het VO), Wies Admiraal (docent Frans in het VO) en Michelle Geisink (docent Engels in het VO).

Meer weten? Kijk op https://www.multiga.nl/boeken of bekijk hoe deze tip praktisch in wordt gezet in de video van Leraar24 op https://www.leraar24.nl/api/video/226205336/embedded/een-goed-begin-is-het-halve-werk-lesopeningen.

Website

Deel met je collega’s
deel via Microsoft Teams