Vaknieuws nieuws & meer
video Over Feniks LRN-line

De Eindexamen Geschiedenis Quiz

23/06/2020 1m

1600, 1648, 1917, 1933, 1939, 1944. Enig idee? In de Eindexamen Geschiedenisquiz 2020 krijgen deelnemers, BN'ers en eindexamenleerlingen, lastige vragen gesteld door presentator Jeroen Pauw over de tijdvakken van het examen van dit jaar.

Met interessante historische ontdekkingen en uniek beeldmateriaal krijg je een goed beeld van alle quizonderwerpen. Kijk de uitzending terug op NPO Start en test de historische kennis van jezelf en jouw leerlingen.

Actieve werkvormen

Lestip 1: Speel de quiz met de klas

Kies een aantal fragmenten en laat de klas (in teams) antwoord geven op de vragen.

Lestip 2: Omgekeerde quiz

Je kent zo´n quiz vast van tv. Je krijgt het antwoord, maar welke vraag hoort erbij? Laat de leerlingen over een van de Geschiedenisquizonderwerpen 10 vragen en antwoorden bedenken. Verzamel ze en speel als start van de les of energizer met een klein aantal vragen een korte quiz.

Over de quiz

De Eindexamen Geschiedenis Quiz was een reactie op het afstel van de eindexamens in verband met het coronavirus. De eindexamenleerlingen van dit jaar mochten helaas hun eindexamen niet maken. Als pleister op de wonde organiseerde de NTR voor deze pechvogels - maar tegelijk voor iedereen die zich zijn eigen examenperiode nog met een mix van vrees en vreugde herinnert - een feestelijke eindexamenquiz.

Deel met je collega’s
deel via Microsoft Teams