Vaknieuws nieuws & meer
artikel Over lesgeven

Navigeren in Alcarta online premium - 5 tips!

01/03/2021 3m

In deze tijd van digiboards en lesgeven op afstand is een digitale atlas een echte uitkomst. Maar net als bij de fysieke atlas is het belangrijk dat leerlingen ook hiermee goed leren werken. Online navigeer je toch net even anders dan door een boek. Daarom hierbij 5 tips voor het navigeren in Alcarta online premium!

Wil je graag ook een beeld bij deze tips? Bekijk dan deze video.

1. Blader met de schuifbalk
Onderaan de online atlas zit een schuifbalk waarmee je snel door de atlas kunt bladeren. Als je weet welke kaart je nodig hebt, ‘schuif’ je hiermee snel en makkelijk naar de juiste kaart. Weet je het kaartnummer nog niet? Het register staat net als in het boek achterin.

2. Typ het kaartnummer
Ben je op zoek naar een specifieke kaart, waarvan je het kaartnummer al weet? Typ dan het kaartnummer in op je toetsenbord en klik op ‘enter’. De atlas navigeert dan direct naar de kaart die je nodig hebt.

3. Klik in de inhoudsopgave
Als je in de inhoudsopgave voorin de atlas aan het zoeken bent naar een kaart of regio en je hebt ‘m daar gevonden, dan kun je direct in de inhoudsgave klikken op de kaart waar je naartoe wilt. En de atlas navigeert er direct naartoe.

4. Klik in de bladwijzer
Helemaal voorin de atlas staat de bladwijzer. Hier staat een aantal overzichtskaarten, onderverdeeld in verschillende vlakken. In de vlakken staan kaartnummers. Klik op zo’n kaartnummer en je gaat direct naar de betreffende kaart.

5. Prikkers
In bijna elke kaart staat een groene prikker. Die prikkers geven toegang tot heel veel extra kaartinformatie: Google Earth, Street View, statistiek, regionale- en landprofielen, Alcarta Data en Bouncy Maps. Klik op de prikker en je ziet welke extra’s je kunt gebruiken bij de kaart.

Deel met je collega’s
deel via Microsoft Teams